Коледа с Lupa.bg: Свинско пълнено с яйца и грах

за 4 порции, 100 мин

Кухня
08:49 - 25 Декември 2021
2244
Коледа с Lupa.bg: Свинско пълнено с яйца и грах

Продукти

800 г цяло парче свинско месо без кост – например котлет (контрафиле)

120 г грах

4 яйца

сол и черен пипер

5 с.л. зехтин или олио (може да се използва разтопена свинска мас или масло)

6 клонки мащерка

1 с.л. семена копър

 

Приготвяне

Прорязва се джоб по дължината на месото.

Яйцата се сваряват и се обелват.

Целите яйца и грахът се подреждат в джоба на месото. Закопчава се с клечки за зъби или се завързва с кухненски конец. Месото се поръсва отвън със сол и черен пипер.

Запържва се, запечатва, в 2 с.л. загрята мазнина от всички страни и се изважда.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 1 час.

Листенцата на 4 клонки мащерка се смесват със семената копър и останалата мазнина. Маже се месото докато се пече от време на време.

Изпеченото месо се гарнира с останалите клонки мащерка и се нарязва на филийки.