Кюфтенца в сос с праз

за 4 порции, 35 мин

Кухня
08:29 - 14 Януари 2022
3012
Кюфтенца в сос с праз

Продукти

4 стръка праз

500 г кайма по избор

сол, черен пипер и индийско орехче

250 мл зеленчуков бульон

½ ч.л. нишесте

1 с.л. олио

3-4 с.л. прясна галета – хляб на трохи

1 яйце

сос „Уорчестър” или стрит сух бульон - зеленчуков или месен

 

Приготвяне

Празът се нарязва на шайби.

Каймата се омесва с яйцето, прясната галета, сол, черен пипер, индийско орехче.

Оформят се малки кюфтенца и се изпържват до златисто в загрятото олио.

Кюфтенцата се изваждат, а в тигана с мазнината от пърженето се сипва бульонът.

Добавя се празът и къкри 5 мин. Подправя се със сос „Уорчестър” или бульона на прах.

Сгъстява се с нишестето, разтворено в малко студена вода.

Оставя се да кипне, връщат се кюфтенцата в соса и се готви всичко заедно 1-2 мин.