Кюфтенца в сос с праз
за 4 порции, 35 мин
Кухня
08:29 - 14 Януари 2022
3191
Продукти
4 стръка праз
500 г кайма по избор
сол, черен пипер и индийско орехче
250 мл зеленчуков бульон
½ ч.л. нишесте
1 с.л. олио
3-4 с.л. прясна галета – хляб на трохи
1 яйце
сос „Уорчестър” или стрит сух бульон - зеленчуков или месен
Приготвяне
Празът се нарязва на шайби.
Каймата се омесва с яйцето, прясната галета, сол, черен пипер, индийско орехче.
Оформят се малки кюфтенца и се изпържват до златисто в загрятото олио.
Кюфтенцата се изваждат, а в тигана с мазнината от пърженето се сипва бульонът.
Добавя се празът и къкри 5 мин. Подправя се със сос „Уорчестър” или бульона на прах.
Сгъстява се с нишестето, разтворено в малко студена вода.
Оставя се да кипне, връщат се кюфтенцата в соса и се готви всичко заедно 1-2 мин.