Морковена лазаня с къри
за 4 порции, 60 мин
Продукти
1 кг моркови
250 мл зеленчуков бульон
1 скилидка чесън
1-2 щипки къри на прах
4 домата
125 мл прясно мляко
1 ч.ч. заквасена сметана
250 г кори лазаня
100 г жълто настъргано сирене
сол и черен пипер
малко зехтин
Приготвяне
Морковите се обелват. Половината се нарязват на парчета и се сваряват в бульона с наситнения чесън и кърито. Останалите моркови се настъргват. Доматите се нарязват на тънки филийки.
Добавят се прясното мляко и заквасената сметана към морковите в бульона и се пасира. Подправя се със сол и черен пипер.
Намазва се тавичка със зехтин или олио. Редят се на пластове, като се редуват, корите лазаня, соса от моркови, настърганите моркови и доматите.
Завършва се със сос от моркови и се поръсва с настърганото жълто сирене.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса до златисто кафяво 30-40 мин.