Гешев: Няма да позволя да се застрашава сигурността на магистрати от организираната престъпност (НА ЖИВО)

Новини
12:06 - 16 Март 2023
4561
Гешев: Няма да позволя да се застрашава сигурността на магистрати от организираната престъпност (НА ЖИВО)

От Национална следствена служба дават пресконференция по досъдебно производство на Софийска градска прокуратура за организирана престъпна група, уличена в множество престъпления.

При извършените следствени действия в имоти на обвиняемите лица е открит списък с имената на магистрати - следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи.

Ще видите симбиозата между организираната престъпност и известни лица се борят срещу държавата и институциите. Това не го казвам аз, а доказателствата. Това съобщи главния прокурор Иван Гешев.

“Няма да позволя не само да се засягат интересите и сигурността на хората и на народа, но и на магистрати и съдебни служители от организираната престъпност. Те да бъдат заплашвани, да и им се оказва натиск, още повече върху дами и майки”, каза Иван Гешев. 

“СГП ще търси съдействие от колегите магистрати и прокурори, които чувстват, че към тях е отправена заплаха по отношение на тяхното здраве и живот. Смея да теърдя, че в Софийска градска прокуратура не е оказвано влияние на никой следовател или прокурор. Ще подкрепяме това до края и ще извършваме всички действия за разкриване на обективната истина”, каза Илияна Кирилова. 

Припомняме, че по-рано днес от прокуратурата съобщиха, че е разкрита организирана престъпна група, обвинена в множество престъпления. При претърсвания на имоти на обвиняемите са открити списъци с имена на следователи, прокурори и съдии, които са били заплашвани.