Ориенталско чили кон карне с тиквички

за 2 порции, 35 мин

Кухня
16:15 - 08 Май 2022
4007
Ориенталско чили кон карне с тиквички

Продукти

1 глава лук

100 г моркови

100 г тиквички

250 г мляно говеждо/телешко или агнешко/овнешко месо (може да се замени с друга кайма по избор)

2 с.л. зехтин или олио

1 скилидка чесън

сол и черен пипер

1 ч.л. смлян кимион

300 г домати на парченца - може от консерва

250 мл зеленчуков бульон

2 с.л. наситнен магданоз

80 г овче или друго бяло саламурено сирене

100 г бял боб – предварително сварен

тънка царевична питка

резени лайм или лимон

 

Приготвяне

Обелените лук, чесън, морков и тиквичката се нарязват на малки кубчета.

Каймата се запържва в 2 с.л. зехтин или олио до хрупкаво кафяво.

Добавят се морковите, тиквичката, чесънът и лукът и се запържва още малко. Подправя се със сол, черен пипер и кимоиона.

Слагат се доматите и се сипва зеленчуковият бульон. Оставя се да заври и къри под капак 15 мин.

Прибавя се свареният и отцеден боб. Поръсва се с магданоза и натрошеното или настъргано едро сирене.

Поднася се с царевичния хляб и с резени лайм за допълнително овусяване.