Пълнен хляб с три вкуса крем сирене
за 20 филийки, 45 мин
Продукти
1-2 червени печени чушки
900 г крем сирене
100 г кисело мляко
сол и черен пипер
8-10 стръкчета магданоз
½ ч.л. настъргана лимонова кора
3 ч.л. настърган хрян (може готов от бурканче)
½ ч.л. червен пипер
1 връзка репички
12 филии хляб по избор
10 филийки пушена или варена шунка
прясна билка по избор
Приготвяне
Разбърква се гладко 200 г крем сирене с 1/3 от киселото мляко, сол и черен пипер, наситнения магданоз и лимоновата кора.
Още 200 г крем сирене се разбърква с хряна и 1/3 кисело мляко.
Още 200 г крем сирене се разбърква с червения пипер, останалата 1/3 кисело мляко и чушките, нарязани на малки кубчета.
5 големи репички се нарязват на тънки колелца. Останалите се оставят настрана.
3 филии хляб се намазват с магданозената смес и се покриват с нарязаните репички.
Покриват се с 3 филии хляб и се разстила върху тях хряновата смес и шунката.
Покриват се с други 3 филии хляб и се намазват с червената смес. Захлупват се останалите 3 филии хляб.
Всички сглобени филии с плънка се намазват отвън с останалото крем сирене. Оставя се в хладилника за поне 3 часа.
Нарязва се вертикално на около 20 филийки и се поръсва с наситнена прясна билка. Гарнира се с останалите репички, нарязани на едро.