Пълнен хляб с три вкуса крем сирене

за 20 филийки, 45 мин

Кухня
11:38 - 16 Ноември 2021
3469
Пълнен хляб с три вкуса крем сирене

Продукти

1-2 червени печени чушки

900 г крем сирене

100 г кисело мляко

сол и черен пипер

8-10 стръкчета магданоз

½ ч.л. настъргана лимонова кора

3 ч.л. настърган хрян (може готов от бурканче)

½ ч.л. червен пипер

1 връзка репички

12 филии хляб по избор

10 филийки пушена или варена шунка

прясна билка по избор

 

Приготвяне

Разбърква се гладко 200 г крем сирене с 1/3 от киселото мляко, сол и черен пипер, наситнения магданоз и лимоновата кора.

Още 200 г крем сирене се разбърква с хряна и 1/3 кисело мляко.

Още 200 г крем сирене се разбърква с червения пипер, останалата 1/3 кисело мляко и чушките, нарязани на малки кубчета.

5 големи репички се нарязват на тънки колелца. Останалите се оставят настрана.

3 филии хляб се намазват с магданозената смес и се покриват с нарязаните репички.

Покриват се с 3 филии хляб и се разстила върху тях хряновата смес и шунката.

Покриват се с други 3 филии хляб и се намазват с червената смес. Захлупват се останалите 3 филии хляб.

Всички сглобени филии с плънка се намазват отвън с останалото крем сирене. Оставя се в хладилника за поне 3 часа.

Нарязва се вертикално на около 20 филийки и се поръсва с наситнена прясна билка. Гарнира се с останалите репички, нарязани на едро.