Пъпеш салата с моцарела и малини
за 4 порции, 20 мин
Кухня
07:58 - 08 Август 2022
2788
Продукти
½ пъпеш – около 500 г
2 с.л. бял балсамов оцет или друг
сол и черен пипер
2 с.л. зехтин или олио
250 г моцарела
200 г малини
2 зелени салати – само хрупкавата, по светла сърцевина
Приготвяне
Оцетът се смесва със сол и черен пипер. Добавя се с разбъркване зехтинът или олиото. Листенцата зелена салата се овкусяват с 2/3 от дресинга.
Моцарелата се нарязва на филийки. Изрязват се топчета от почистения от семето пъпеш или се обелва и нарязва на кубчета.
Моцарелата, пъпешът и малините се подреждат върху зелената салата и се залива с останалия дресинг.