Пържен карфиол с каперси, маслини и аншоа
за 2 порции, 20 мин
Кухня
09:23 - 20 Ноември 2021
3659
Продукти
1 глава карфиол - около 500 г
1 с.л. каперси (може да се заменят с нарязани на дребно зелени маслини)
2 с.л. нарязани на дребно черни маслини
2 филенца аншоа – може и без нея
1 малък лимон
2 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
1 шепа рукола или зелена салата
Приготвяне
Карфиолът се нарязва на филийки с дебелина около 5 см.
Наитняват се каперсите, маслините и аншоата.
Лимонът се нарязва на кръгчета.
Загрява се зехтинът и се запържва карфиолът. Добавят се лимоновите резени. Подправя се със сол и черен пипер и се запържва всичко 5-6 мин. до златисто.
Прибавят се каперсите, маслините и аншоата и се заграва за кратко. Гарнира се с рукола.