Пържен карфиол с каперси, маслини и аншоа

за 2 порции, 20 мин

Кухня
09:23 - 20 Ноември 2021
1755
Пържен карфиол с каперси, маслини и аншоа

Продукти

1 глава карфиол - около 500 г

1 с.л. каперси (може да се заменят с нарязани на дребно зелени маслини)

2 с.л. нарязани на дребно черни маслини

2 филенца аншоа – може и без нея

1 малък лимон

2 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

1 шепа рукола или зелена салата

 

Приготвяне

Карфиолът се нарязва на филийки с дебелина около 5 см.

Наитняват се каперсите, маслините и аншоата.

Лимонът се нарязва на кръгчета.

Загрява се зехтинът и се запържва карфиолът. Добавят се лимоновите резени. Подправя се със сол и черен пипер и се запържва всичко 5-6 мин. до златисто.

Прибавят се каперсите, маслините и аншоата и се заграва за кратко. Гарнира се с рукола.