Пъстра салата с панирано сирене
за 2 порции, 30 мин
Продукти
1 опаковка фелд салата, валериана - друга дребнолистна или накъсани листа зелена салата по избор – около 150 г
1-2 пролетни моркова
1 чушка
2-3 средни домата
1 краставица
200 г бяло саламурено сирене
2 с.л. мед
2 с.л. балсамов оцет – розов или бял
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер
2 яйца
1 с.л. прясна галета – хлебни трохи
25 г масло
Приготвяне
Сиренето се нарязва на триъгълници или на филийки, хапки. Потапя се в разбитите яйца, а след това се овалва в галетата. Може отново да се върне в яйцата и още веднъж в галетата за по-дебела коричка.
Загрява се маслото и се изпържва панираното сирене от двете страни за по 2 мин. до златисто кафяво.
Смесва се зелената салата с нарязаните зеленчуци. Овкусява се с дресинг от разбитите мед, оцет, сол, черен пипер, зехтин.
Гарнира се отгоре с панираното сирене.