Пъстра салата с панирано сирене

за 2 порции, 30 мин

Кухня
17:55 - 14 Май 2022
3508
Пъстра салата с панирано сирене

Продукти

1 опаковка фелд салата, валериана - друга дребнолистна или накъсани листа зелена салата по избор – около 150 г

1-2 пролетни моркова

1 чушка

2-3 средни домата

1 краставица

200 г бяло саламурено сирене

2 с.л. мед

2 с.л. балсамов оцет – розов или бял

3 с.л. зехтин

сол и черен пипер

2 яйца

1 с.л. прясна галета – хлебни трохи

25 г масло

 

Приготвяне

Сиренето се нарязва на триъгълници или на филийки, хапки. Потапя се в разбитите яйца, а след това се овалва в галетата. Може отново да се върне в яйцата и още веднъж в галетата за по-дебела коричка.

Загрява се маслото и се изпържва панираното сирене от двете страни за по 2 мин. до златисто кафяво.

Смесва се зелената салата с нарязаните зеленчуци. Овкусява се с дресинг от разбитите мед, оцет, сол, черен пипер, зехтин.

Гарнира се отгоре с панираното сирене.