Пататник с дип извара и ябълка

за 2 порции, 20 мин

Кухня
08:36 - 31 Юли 2024
3481
Пататник с дип извара и ябълка

Продукти

400 г картофи

3 с.л. олио

½ връзка копът

½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук

1 ябълка

150 г извара (може да се замени с изцедено кисело мляко)

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Картофите се обелват и се настъргват.

Загрява се олиото и се изпържват на порции по около 2 с.л. от всяка страна на средна температура 4-5 мин. до златисто кафяво. Изцеждат се на кухненска хартия.

Копърът и дивият лук се нарязват на дребно. Ябълката се разрязва на четвъртини, маха се семето и се нарязват на тънки филийки.

Смесва се изварата с ябълката, билките, сол и черен пипер. Поднася се към пататниците.