Пататник с дип извара и ябълка
за 2 порции, 20 мин
Кухня
08:36 - 31 Юли 2024
3481
Продукти
400 г картофи
3 с.л. олио
½ връзка копът
½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук
1 ябълка
150 г извара (може да се замени с изцедено кисело мляко)
сол и черен пипер
Приготвяне
Картофите се обелват и се настъргват.
Загрява се олиото и се изпържват на порции по около 2 с.л. от всяка страна на средна температура 4-5 мин. до златисто кафяво. Изцеждат се на кухненска хартия.
Копърът и дивият лук се нарязват на дребно. Ябълката се разрязва на четвъртини, маха се семето и се нарязват на тънки филийки.
Смесва се изварата с ябълката, билките, сол и черен пипер. Поднася се към пататниците.