Патладжани с чушки, домати и кедрови ядки

за 6 порции, 35 мин

Кухня
10:13 - 06 Юли 2022
4077
Патладжани с чушки, домати и кедрови ядки

Продукти

2 патладжана

2 червени чушки

2 жълти или зелени чушки

2 глави лук

2 скилидки чесън

1 с.л. кедрови ядки (може тиквени или слънчогледови семки или счукани ядки по избор)

2 с.л. зехтин или олио

600 г белени домати

300 мл зеленчуков бульон

сол и черен пипер

1-2 клонки босилек

½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук

 

Приготвяне

Патладжаните и чушките се нарязват на парченца. Обеленият лук се нарязва на ивички, обеленият чесън – на ситно.

Кедровите ядки се запържват на сух тиган до златисто. Сипва се зехтинът или олиото, загрява се и се добавят да се запържат леко лукът и чесънът.

Прибавят се чушките и патладжаните и се сотира всичко 2 мин.

Прибавят се доматите, бульонът, сол, черен пипер и се готви на средна температура около 20 мин.

Слагат се нарязаните листенца босилек и се разбърква. Поръсва се с фино нарязания зелен лук.