Патладжани с нар и балсамико
за 4 порции, 30 мин
Кухня
10:05 - 26 Ноември 2025
654
Продукти
2 патладжана – около 600 г
1 нар
¼ връзка магданоз
1-2 скилидки чесън
3 с.л. зехтин или олио
1 с.л. балсамов оцет
сол
Приготвяне
Патладжаните се разполовяват по дължина. Посоляват се и се оставят да престоят 10 мин.
Нарът се разполовява и се изваждат семенцата. Магданозът се наситнява. Обеленият чесън се нарязва на дребно и се смесва с 2 с.л. зехтин или олио.
Патладжаните се подсушават и се намазва разрязаната част с половината чеснов зехтин.
Пекат се на гореща скара 10-12 мин. с едно обръщане, като се мажат с останалия чеснов зехтин.
Изпечените патладжани се поръсват със сол и се гарнират с нара и магданоза. Накрая се поливат с балсамовия оцет.