Патладжани с нар и балсамико

за 4 порции, 30 мин

Кухня
10:05 - 26 Ноември 2025
654
Патладжани с нар и балсамико

Продукти

2 патладжана – около 600 г

1 нар

¼ връзка магданоз

1-2 скилидки чесън

3 с.л. зехтин или олио

1 с.л. балсамов оцет

сол

 

Приготвяне

Патладжаните се разполовяват по дължина. Посоляват се и се оставят да престоят 10 мин.

Нарът се разполовява и се изваждат семенцата. Магданозът се наситнява. Обеленият чесън се нарязва на дребно и се смесва с 2 с.л. зехтин или олио.

Патладжаните се подсушават и се намазва разрязаната част с половината чеснов зехтин.

Пекат се на гореща скара 10-12 мин. с едно обръщане, като се мажат с останалия чеснов зехтин.

Изпечените патладжани се поръсват със сол и се гарнират с нара и магданоза. Накрая се поливат с балсамовия оцет.