Печени пържоли под пица коричка с мащерка
за 2 порции, 35 мин
Продукти
1 голяма глава лук или няколко по-малки – 300 г
4 клонки прясна мащерка или ½ ч.л. суха
2 свински пържоли – котлети с кост
сол и черен пипер
2 с.л. зехтин или олио
2 едри домата
70 г настъргано жълто сирене по избор – може кашкавал
100 мл зеленчуков бульон
Приготвяне
Обеленият лук се нарязва на тънки ивици. Половината прясна мащерка се наситнява.
Котлетите се поръсват със сол и черен пипер. Запържват се в загретия зехтин или олио от всяка страна по 2 мин. на на висока температура. Прехвърлят се в тавичка.
В същата мазнина се запържва лукът до златисто кафяво и се добавя половината мащерка. Подправя се със сол и черен пипер. Разстила се върху пържолите.
Доматите се нарязват на дебели филийки. Подреждат се върху лука. Поръсва се настърганото жълто сирене.
Сипва се внимателно в тавата зеленчуковият бульон.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 15 мин. - да се получи коричка подобно на пица.
Гарнира се с останалата мащерка.