Печени пържоли под пица коричка с мащерка

за 2 порции, 35 мин

Кухня
10:18 - 02 Май 2022
2910
Печени пържоли под пица коричка с мащерка

Продукти

1 голяма глава лук или няколко по-малки – 300 г

4 клонки прясна мащерка или ½ ч.л. суха

2 свински пържоли – котлети с кост

сол и черен пипер

2 с.л. зехтин или олио

2 едри домата

70 г настъргано жълто сирене по избор – може кашкавал

100 мл зеленчуков бульон

 

Приготвяне

Обеленият лук се нарязва на тънки ивици. Половината прясна мащерка се наситнява.

Котлетите се поръсват със сол и черен пипер. Запържват се в загретия зехтин или олио от всяка страна по 2 мин. на на висока температура. Прехвърлят се в тавичка.

В същата мазнина се запържва лукът до златисто кафяво и се добавя половината мащерка. Подправя се със сол и черен пипер. Разстила се върху пържолите.

Доматите се нарязват на дебели филийки. Подреждат се върху лука. Поръсва се настърганото жълто сирене.

Сипва се внимателно в тавата зеленчуковият бульон.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 15 мин. - да се получи коричка подобно на пица.

Гарнира се с останалата мащерка.