Пилешка салата в хлебче с гъби и ананас
за 1 порция
Продукти
100 г обелен пресен ананас или от консерва
1 малка главичка червен лук
6 печурки
100 г филе пушено или печено пиле
2 стръка естрагон или мащерка, магданоз
150 г кисело мляко
сол и черен пипер
1 пълнозърнесто хлебче
50 г кълнове или наситнена прясна билка по избор - може див лук или зелените пера на пресен лук
Приготвяне
Ананасът и обеленият червен лук се нарязват на кубчета. Бланшират се заедно във вряща вода 30 сек. и се отцеждат.
Много добре измитите и подсушени гъби се нарязват на тънки филийки.
Пушеното или печено пиле се нарязва на парченца. Естрагонът се наситнява.
Всичко се смесва с ананаса и лука. Разбърква се с киселото мляко. Подправя се със сол и черен пипер.
Хлебчето се разполовява хоризонтално. С добре измитите и подсушени кълнове се покрива долната част. Слага се салатата и се захлупва с горната половинка хляб.