Пиперено свинско бонфиле с пюре от броколи

за 4 порции, 30 мин

Кухня
07:46 - 12 Май 2022
1446
Пиперено свинско бонфиле с пюре от броколи

Продукти

1 глава броколи романеско или обикновено – около 1 кг

сол

400 г свинско бонфиле

2 ч.л. меланж пипер на зърна

1 с.л. олио или зехтин

2 клонки босилек

1 с.л. масло

1 с.л. песто босилек – може готово от бурканче

 

Приготвяне

Броколите се разделят на розички. Бланшира се във вряща подсолена вода до съвсем леко омекване.

Свинското бонфиле се поръсва с едро смлените или леко счукани зърна меланж пипер, като се натискат да влязат леко в месото.

Загрява се олиото или зехтинът и се запържва кратко месото от двете страни, първо на висока температура – до златисто. Намалява се котлонът на средна температура и се пържи още около 8 мин. като се обръща често. Филето се завива в алуминиево фолио и се оставя на топло.

Броколите се отцеждат, добавят се маслото и пестото и се пасира.

Свинското филе се нарязва на филийки и се гарнира с броколи пюрето.