Праскови, ягоди и грозде в крем с ядки
за 2 порции, 15 мин
Кухня
10:05 - 06 Юли 2022
3643
Продукти
2 праскови или нектарини
150 г ягоди
120 г грозде
1 с.л. мед
150 г извара
250 г кисело мляко
100 г мюсли с ядки по избор
Приготвяне
Прасковите или нектарините се нарязват на полумесеци. Ягодите се нарязват на половинки или четвъртинки. Зърната грозде се разполовяват.
Плодовете се смесват и се подслаждат с меда.
Изварата се разбърква с киселото мляко.
Подреждат се в чаши на пластове плодовете и млечния крем. Поръсва се с ядките.
Изварата може да се замени с рикота, маскарпоне, заквасена сметана, изцедено кисело мляко. Както и да се използват други плодове.