Пуешки кюфтенца с извара и чушка
за 4 порции, 40 мин
Продукти
400 г смляно пуешко месо (може да се замени с пилешко)
1 едра червена чушка или 2 по-малки - около 200 г
1 глава лук
1 скилидка чесън
6-7 стръка магданоз
2 ч.л. прясна галета – хлебни трохи (може да се замени с малко парче накиснат и изстискан хляб)
3 с.л. извара
сол, черен пипер, лют или сладък червен пипер
1 с.л. олио
Приготвяне
Почистената от семето чушка се нарязва на много малки кубчета.
Наситняват се обелените лук и чесън. Магданозът се нарязва на дребно.
Пуешката кайма се омесва с чушката, лука, чесъна и магданоза, прясната галета и изварата. Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер.
Оформят се малки кюфтенца – около 24 броя.
Изпържват се в загрятото олио за около 10 мин. на средна температура. Отцеждат се върху кухненска хартия. Може да не се пържат, а да се изпекат в умерена фурна върху намазнена хартия за печене.