Пуешки кюфтенца с извара и чушка

за 4 порции, 40 мин

Кухня
08:50 - 20 Ноември 2022
1830
Пуешки кюфтенца с извара и чушка

Продукти

400 г смляно пуешко месо (може да се замени с пилешко)

1 едра червена чушка или 2 по-малки - около 200 г

1 глава лук

1 скилидка чесън

6-7 стръка магданоз

2 ч.л. прясна галета – хлебни трохи (може да се замени с малко парче накиснат и изстискан хляб)

3 с.л. извара

сол, черен пипер, лют или сладък червен пипер

1 с.л. олио

 

Приготвяне

Почистената от семето чушка се нарязва на много малки кубчета.

Наситняват се обелените лук и чесън. Магданозът се нарязва на дребно.

Пуешката кайма се омесва с чушката, лука, чесъна и магданоза, прясната галета и изварата. Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер.

Оформят се малки кюфтенца – около 24 броя.

Изпържват се в загрятото олио за около 10 мин. на средна температура. Отцеждат се върху кухненска хартия. Може да не се пържат, а да се изпекат в умерена фурна върху намазнена хартия за печене.