Ребърца с ябълков сок и ябълков оцет
Кухня
07:48 - 20 Август 2024
5630
Продукти
4 големи парчета ребра
1 л ябълков сок
150 мл ябълков оцет
160 г сол
130 г сух микс подправки за барбекю – готов или приготвен от различни сухи подправки по избор
Приготвяне
Приготвя се марината, като се смесват ябълковият сок, ябълковият оцет, солта, към 2 л вода и се разбърква докато солта се разтвори.
Слагат се ребрата в маринатата, така че да са покрити от течността. Престояват се в хадилника да се мариноват около 8 часа.
Изваждат се ребрата от маринатата и се подсушават с кухненска хартия. Натриват се със сухата смес от подправки. Оставят се да престоят около 1 час.
Ребрата се пекат на загрята скара с няколко обръщания до хрупкава коричка и сочност отвътре. Мажат се с марината при печенето.