Ребърца с ябълков сок и ябълков оцет

Кухня
07:48 - 20 Август 2024
5630
Ребърца с ябълков сок и ябълков оцет

Продукти

4 големи парчета ребра

1 л ябълков сок

150 мл ябълков оцет

160 г сол

130 г сух микс подправки за барбекю – готов или приготвен от различни сухи подправки по избор

Приготвяне

Приготвя се марината, като се смесват ябълковият сок, ябълковият оцет, солта, към 2 л вода и се разбърква докато солта се разтвори.

Слагат се ребрата в маринатата, така че да са покрити от течността. Престояват се в хадилника да се мариноват около 8 часа.

Изваждат се ребрата от маринатата и се подсушават с кухненска хартия. Натриват се със сухата смес от подправки. Оставят се да престоят около 1 час.

Ребрата се пекат на загрята скара с няколко обръщания до хрупкава коричка и сочност отвътре. Мажат се с марината при печенето.