Риба с домати в сметанов провансалски крем
за 2 порции, 40 мин
Кухня
08:51 - 28 Януари 2022
2269
Продукти
2 големи филета риба по избор
1 скилидка чесън
150 г заквасена сметана, маскарпоне или крем сирене
½ ч.л. сушени билки от Прованс (подправката я има в магазините)
сол и черен пипер
200 г домати
1 с.л. зехтин
Приготвяне
Обеленият чесън се смачква и наситнява или се счуква. Смесва се със заквасената сметана, провансалските билки, сол и черен пипер.
Доматите се нарязват на филийки.
Филетата риба се подсушават върху кухненска хартия. Всяко се нарязва на 3 равни части. Поръсват се със сол и черен пипер.
Подрежда се в две малки тавички намазани със зехтин или в една по-голяма. Първо се разстила сметановият крем и се слагат едно до друго с редуване филетата риба и доматите.
Пече се в загрята фурна 20 мин.