Рибена чорба с червени чушки и моркови

за 2 порции, 20 мин

Кухня
08:08 - 22 Юли 2022
2800
Рибена чорба с червени чушки и моркови

Продукти

1 червена чушка

1 морков

1 шалот или друг по-дребен лук

1 ч.л. зехтин или олио

сол и бял пипер

300 мл рибен бульон

100 г филе риба по избор

1-2 стръка магданоз

по желание сос Уорчестър

Може да се свари риба с кости, да се отдели месото и да се прецеди бульонът.

 

Приготвяне

Почистената от семето чушка се нарязва на тънки ивици. Почистеният морков се разполовява надлъжно и се нарязва напречно на тънки парченца. Обеленият шалот се наситнява.

Загрява се зехтинът или олиото. Запържват се заедно на средна температура чушката, морковът и шалотът за около 1 мин. Подправя се със сол и бял пипер.

Сипва се рибният бульон, оставя се да кипне и се готви 5 мин. Добавя се рибата на парченца и къкри още 5 мин.

Овкусява се със сос Уорчестър и се поръсва с магданоз.