Рибни кюфтета с копър и магданоз

за 20 броя, 45 мин

Кухня
13:00 - 01 Декември 2025
431
Рибни кюфтета с копър и магданоз

Продукти

800 г филе без кожа от риба по избор

100 хляб

250 мл прясно мляко

2 главички шалот или друг по-дребен лук

3 яйца

1 с.л. наситнен копър

2 с.л наситнен магданоз

сол и черен или бял пипер

зехтин или олио за пържене

 

Приготвяне

Хлябът се накисва в прясното мляко и се изстисква. Шалотът се наситнява. Филето риба се нарязва, накълцва на дребно.

Омесва се рибара с шалота, хляба, яйцата, копъра, магданоза, сол и пипер.

Оформят се малко кюфтенца от сместа.

Изпържват се в загретия зехтин от всяка страна за 3-4 мин. Отцеждат се върху кухненска хартия.