Рибни кюфтета с тиквичка

за 4 порции, 40 мин

Кухня
13:03 - 01 Декември 2025
439
Рибни кюфтета с тиквичка

Продукти

500 г филе без кожа от риба по избор

1 голяма филия бял хляб

125 мл прясно мляко

2 главички шалот или друг по-дребен лук

1 малка тиквичка

2 с.л. лимонов сок

1 яйце

сол и черен или бял пипер

2 с.л. масло

 

Приготвяне

Хлябът се накисва в прясното мляко и се изстисква. Обеленият шалот се наситнява. Тиквичката се настъргва.

Измитото и подсушено рибно филе се нарязва, накълцва на дребно.

Омесва се с лука, хляба, тиквичката, лимоновия сок, яйцето, сол и пипер.

Оформят се плоски кюфтета. Пържат се в загрятото масло около 4 мин. от всяка страна до златисто кафяво.