Рибни кюфтета с тиквичка
за 4 порции, 40 мин
Кухня
13:03 - 01 Декември 2025
439
Продукти
500 г филе без кожа от риба по избор
1 голяма филия бял хляб
125 мл прясно мляко
2 главички шалот или друг по-дребен лук
1 малка тиквичка
2 с.л. лимонов сок
1 яйце
сол и черен или бял пипер
2 с.л. масло
Приготвяне
Хлябът се накисва в прясното мляко и се изстисква. Обеленият шалот се наситнява. Тиквичката се настъргва.
Измитото и подсушено рибно филе се нарязва, накълцва на дребно.
Омесва се с лука, хляба, тиквичката, лимоновия сок, яйцето, сол и пипер.
Оформят се плоски кюфтета. Пържат се в загрятото масло около 4 мин. от всяка страна до златисто кафяво.