Шафранено свинско с лимони

за 4 порции, 25 мин + печенето

Кухня
07:26 - 27 Октомври 2025
436
Шафранено свинско с лимони

Продукти

1,5 кг свински гърди с ребрата

сол и черен пипер

1 лимон

1 с.л. зехтин или олио

300 мл бульон по избор

1 с.л. мед

1 щипка шафран (може да се замени с куркума или с джинджифил - ароматът и вкусът ще са различни)

 

Приготвяне

Подсушеното месо се подправя със сол и черен пипер.

Лимонът се нарязва на много тънки кръгчета. Поръсват се с шафрана.

Закрепват се отвсякъде към месото като се завързва с кухненски конец.

Пече се в загрята фурна на 160 градуса около 1 ч. и 30 мин.

Загрява се бульонът и се разбърква медът в него. Около 30 мин. след началото на печенето, се залива месото. Полива се от време на време.

Подправя се накрая с още малко сол и черен пипер.