Шафранено свинско с лимони
за 4 порции, 25 мин + печенето
Кухня
07:26 - 27 Октомври 2025
436
Продукти
1,5 кг свински гърди с ребрата
сол и черен пипер
1 лимон
1 с.л. зехтин или олио
300 мл бульон по избор
1 с.л. мед
1 щипка шафран (може да се замени с куркума или с джинджифил - ароматът и вкусът ще са различни)
Приготвяне
Подсушеното месо се подправя със сол и черен пипер.
Лимонът се нарязва на много тънки кръгчета. Поръсват се с шафрана.
Закрепват се отвсякъде към месото като се завързва с кухненски конец.
Пече се в загрята фурна на 160 градуса около 1 ч. и 30 мин.
Загрява се бульонът и се разбърква медът в него. Около 30 мин. след началото на печенето, се залива месото. Полива се от време на време.
Подправя се накрая с още малко сол и черен пипер.
