Шарена зелена салата с целина, шунка и яйца
за 4 порции, 20 мин
Продукти
4 яйца
1 глава целина
2 с.л. масло
сол и черен пипер
микс зелена салата
2 с.л. наситнен див лук или зелените пера на пресен лук
½ ч.л. зърна черен пипер
2 ч.л. горчица
2 ч.л. мед
2 с.л. лимонов сок
100 мл зехтин или олио
4 тънки филийки варена шунка
Приготвяне
Яйцата се сваряват.
Целината се обелва и се нарязва на филийки дебели около 1 см. Задушава се в разтопеното масло за 5-6 мин. и се подправя със сол и черен пипер.
Зелената салата се накъсва на парчета.
Зърната черен пипер се счукват и се смесват с горчицата, 1 ч.л. мед, лимоновия сок, зехтина и сол.
Филийките шунка се срязват наполовина. Разполовяват се обелените сварени яйца.
Подреждат се върху зелената салата, слага се между тях и целината.
Полива се с пиперения дресинг и се поръсва със зеления лук.