Спагети фритата с грах и сирене

за 2 порции, 20 мин

Кухня
02:44 - 14 Април 2024
4993
Спагети фритата с грах и сирене

Продукти

100 г грах – може замразен или от консерва

2 скилидки чесън

1 глава лук

2 стръка мента или джоджен

50 г бяло саламурено сирене

1 с.л. зехтин

60 г пълнозърнести спагети или друга пълнозърнеста паста – предварително сварени в посолена вряща вода и отцедени

4 яйца

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се наситняват. Листенцата мента се нарязват на лентички. Сиренето се нарязва на кубчета.

Загрява се зехтинът и се запържват лукът и чесънът на средна температура 1 мин.

Прибавят се сварените спагети и се разбърква на котлона.

Добавя се грахът, разбърква се на котлона и се подправя със сол и черен пипер.

Яйцата се разбиват със сол и черен пипер и се изсипват в тигана.

Поръсват се отгоре сиренето и ментата. Готви се на средна температура докато се стегнат яйцата с леко повдигане без да се обръща – като омлет.