Спагети фритата с грах и сирене
за 2 порции, 20 мин
Продукти
100 г грах – може замразен или от консерва
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 стръка мента или джоджен
50 г бяло саламурено сирене
1 с.л. зехтин
60 г пълнозърнести спагети или друга пълнозърнеста паста – предварително сварени в посолена вряща вода и отцедени
4 яйца
сол и черен пипер
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват. Листенцата мента се нарязват на лентички. Сиренето се нарязва на кубчета.
Загрява се зехтинът и се запържват лукът и чесънът на средна температура 1 мин.
Прибавят се сварените спагети и се разбърква на котлона.
Добавя се грахът, разбърква се на котлона и се подправя със сол и черен пипер.
Яйцата се разбиват със сол и черен пипер и се изсипват в тигана.
Поръсват се отгоре сиренето и ментата. Готви се на средна температура докато се стегнат яйцата с леко повдигане без да се обръща – като омлет.