Супа целина с ябълка и картофи

за 4 порции, 40 мин

Кухня
08:36 - 25 Май 2025
591
Супа целина с ябълка и картофи

Продукти

1 глава лук

1 ябълка

1 корен целина - около 250 г

100 г картофи

1 с.л. зехтин или олио

650 мл зеленчуков бульон

3 стръка дръжкова целина

 

Приготвяне

Обеленият лук се наситнява. Обелената, разрязана и почистена от семките ябълка се нарязва на тънки филийки. Обелените картофи и целина се нарязват на кубчета.

Лукът се запържва в загретия зехтин или олио 1-2 мин. Прибавят се ябълките и се задушава още 1-2 мин.

Добавят се целината и картофите. Сипва се бульонът и се оставя да кипне. Готви се на средна температура 30 мин.

Дръжковата целина се обелва от конците и се нарязва на много тънки парченца.

Супата се пасира и се подправя със сол и черен пипер. Гарнира се със зелената целина.