Супа целина с ябълка и картофи
за 4 порции, 40 мин
Кухня
08:36 - 25 Май 2025
591

Продукти
1 глава лук
1 ябълка
1 корен целина - около 250 г
100 г картофи
1 с.л. зехтин или олио
650 мл зеленчуков бульон
3 стръка дръжкова целина
Приготвяне
Обеленият лук се наситнява. Обелената, разрязана и почистена от семките ябълка се нарязва на тънки филийки. Обелените картофи и целина се нарязват на кубчета.
Лукът се запържва в загретия зехтин или олио 1-2 мин. Прибавят се ябълките и се задушава още 1-2 мин.
Добавят се целината и картофите. Сипва се бульонът и се оставя да кипне. Готви се на средна температура 30 мин.
Дръжковата целина се обелва от конците и се нарязва на много тънки парченца.
Супата се пасира и се подправя със сол и черен пипер. Гарнира се със зелената целина.