Супа с кайма и зеленчуци
за 4 порции, 65 мин
Кухня
14:41 - 06 Октомври 2025
1017

Продукти
300 г говежда/телешка кайма или друга по избор
500 г картофи
2 моркова
1 скилидка чесън
2 стръка пресен лук
2 с.л. зехтин или олио
800 мл телешки или друг бульон
100 г заквасена сметана или кисело мляко
сол, черен пипер и индийско орехче
Приготвяне
Обелените картофите, морковите и чесън се нарязват на малки парченца.
Пресният лук се нарязва на пръстени.
Загрява се зехтинът или олиото и се запържва каймата на златисто кафяви по-едри гранули.
Прибавят се зеленчуците и се запържва още 1-2 мин.
Сипва се бульонът, кипва и се готви около 20 мин. на слаб огън.
Слага се заквасената сметана и се разбърква.
Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.