Супа с ребърца , гъби и топено сирене

за 4 порции, 65 мин

Кухня
08:41 - 27 Юли 2021
1242
Супа с ребърца, гъби и топено сирене

Продукти

500 г ребърца - свински, телешки, агнешки

2 стръка пресен лук

300 г гъби по избор

1 чушка

1 глава лук

200 г топено сирене с билки или с друго овкусяване

500 мл бульон по избор

100 мл течна готварска сметана или прясно мляко

наситнени магданоз, джоджен

сол и черен пипер

20 г масло

малко олио за пържене

 

Приготвяне

Ребърцата се нарязват на парчета и се запържват в малко олио до леко златисто. Деглазира се с бульона и се вари на тих огън до готовност, като може да се сложи дафинов лист и бахар.

Чушката се нарязва на малки парченца. Запържва се заедно с обеления наситнен лук в разтопеното маслото около 5 мин. Добавят се нарязаните на фини филийки гъби и се задушава още 5 мин.

Прибавят се месото заедно с бульона и пресният лук на фини пръстенчета и се разбърква.

Оставя се да заври и се слагат течната сметана и топеното сирене, като се разбърква внимателно да се разтопи. Къкри под капак около 5 мин.

Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоз и джоджен.