Супа с ребърца , гъби и топено сирене
за 4 порции, 65 мин
Продукти
500 г ребърца - свински, телешки, агнешки
2 стръка пресен лук
300 г гъби по избор
1 чушка
1 глава лук
200 г топено сирене с билки или с друго овкусяване
500 мл бульон по избор
100 мл течна готварска сметана или прясно мляко
наситнени магданоз, джоджен
сол и черен пипер
20 г масло
малко олио за пържене
Приготвяне
Ребърцата се нарязват на парчета и се запържват в малко олио до леко златисто. Деглазира се с бульона и се вари на тих огън до готовност, като може да се сложи дафинов лист и бахар.
Чушката се нарязва на малки парченца. Запържва се заедно с обеления наситнен лук в разтопеното маслото около 5 мин. Добавят се нарязаните на фини филийки гъби и се задушава още 5 мин.
Прибавят се месото заедно с бульона и пресният лук на фини пръстенчета и се разбърква.
Оставя се да заври и се слагат течната сметана и топеното сирене, като се разбърква внимателно да се разтопи. Къкри под капак около 5 мин.
Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоз и джоджен.