Сусамени кюфтенца със салвия
за 4 порции, 40 мин
Кухня
11:22 - 31 Януари 2024
5790

Продукти
400 г кайма смес или друга по избор
1 с.л. бял сусам
1 ч.л. черен сусам
1 филия хляб
2 шепи листенца салвия - може изсушени
2 яйца
сол и черен пипер
3 с.л. брашно
3 с.л. галета
100 мл олио
Приготвяне
Хлябът се накисва във вода и се изстисква. Половината листенца салвия се нарязват фино.
Омесва се каймата с хляба, 1 яйце, двата вида сусам, наситнената салвия, сол и черен пипер.
Оформят се малки кюфтенца – колкото орех. Потапят се разбитото второ яйце. Овалват се първо в брашното, после в галетата.
Загрява се олиото и се изпържват кратко до хрупкаво целите листенца салвия. Изваждат се и се отцеждат върху кухненска хартия.
В същата мазнина се изпържват кюфтенцата. Отцеждат се върху кухненска хартия и се гарнират с листенцата салвия.