Свинско филе с чушки и салвия
за 2 порции, 20 мин
Продукти
250 г свинско бонфиле или контра филе (котлети без кост)
1 голяма жълта или червена чушка
1 голяма зелена чушка
1 глава чераен лук
1 скилидка чесън
1 ч.л. ситно нарязана прясна или изсушена салвия
1 ч.л. наситнена мащерка
2 с.л. зехтин или олио
150 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер
листенца прясна или изсушена салвия за гарниране
Приготвяне
Почистените от семето чушки се нарязват на ленти. Обеления лук се нарязва на филийки. Свинското филе се нарязва на ивици. Обеленият чесън се нарязва на тънко.
Загрява се 1 с.л. зехтин и бързо се запържва свинското филе – до леко златисто. Подправя се със сол и черен пипер и се изважда.
Добавя се останалият зехтин и се сотират чушките и лукът 1 мин. Поръсва се със салвията и мащерката, сол и черен пипер, сипва се бульонът и се разбърква. Готви се 5 мин.
Връща се месото и се загрява отново всичко. Гарнира се с целите листенца салвия, като преди това може леко да се запържат в зехтина и да се извадят преди запържването на месото.