Свинско филе с тиквички и патладжан

за 4 порции, 45 мин 

Кухня
08:32 - 15 Юли 2022
5869
Свинско филе с тиквички и патладжан

Продукти

2 тиквички

1 патладжан

5 домата

2 глави лук

3 скилидки чесън

3 клонки мащерка

2 стръка босилек

1 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. масло

400 г свинско филе

сол и черен пипер на вкус

40 г пармезан или друго жълто сирене

 

Приготвяне

Тиквичките и патладжанът се нарязват на кубчета, доматите - на полумесеци. Обелените лук и чесън, мащерката, листенцата босилек се наситняват. Всичко се смесва.

Зеленчуците се слагат в намазана с 1 ч.л. зехтин или олио тавичка. Посолява се и се полива с останалия зехтин или олио. Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 15 мин.

Свинското филе се нарязва на филийки с дебелина 2-3 см. Подправя се със сол и черен пипер. Запържва се на висока температура в загрятото масло от по около 4 мин. от всяка страна до златисто кафяво.

Месото се добавя към зеленчуците, поръсва се с настъргания пармезан и се слага в топлата фурна да се разтопи сиренето.