Свинско филе с тиквички и патладжан
за 4 порции, 45 мин
Продукти
2 тиквички
1 патладжан
5 домата
2 глави лук
3 скилидки чесън
3 клонки мащерка
2 стръка босилек
1 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. масло
400 г свинско филе
сол и черен пипер на вкус
40 г пармезан или друго жълто сирене
Приготвяне
Тиквичките и патладжанът се нарязват на кубчета, доматите - на полумесеци. Обелените лук и чесън, мащерката, листенцата босилек се наситняват. Всичко се смесва.
Зеленчуците се слагат в намазана с 1 ч.л. зехтин или олио тавичка. Посолява се и се полива с останалия зехтин или олио. Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 15 мин.
Свинското филе се нарязва на филийки с дебелина 2-3 см. Подправя се със сол и черен пипер. Запържва се на висока температура в загрятото масло от по около 4 мин. от всяка страна до златисто кафяво.
Месото се добавя към зеленчуците, поръсва се с настъргания пармезан и се слага в топлата фурна да се разтопи сиренето.