Свинско на тиган с картофи и зеле

за 2 порции, 30 мин

Кухня
11:10 - 22 Януари 2022
2237
Свинско на тиган с картофи и зеле

Продукти

250 г картофи

200 г зеле по избор – бяло, савойско, червено или кисело зеле

1 дебела филия суров бекон или друго шарено свинско месо

1 с.л. свинска мас или олио

1 глава лук

по желание 1 морков

сол, черен пипер индийско орехче

малко масло

 

Приготвяне

Обелените картофи се нарязват на кубчета, морковът на кръгчета, зелето – на ленти. Свинското се нарязва на кубчета. Обеленият лук се наситнява.

Картофите се сваряват в подсолена вода с индийското орехче около 20 мин.

В същото време зелето се сварява на пара или в малко подсолена вода заедно с лука също за 20 мин. Ако се използва кисело зеле - не се вари.

Месото се изпържва на тиган в загрятата свинска мас или олио до хрупкаво кафяво и се подправ със сол и черен пипер.

Добавят се отцедените картофи и зеле и се запържва, докато остане на мазнина.

Маха се от котлона, слага се малко масло и се разбърква.