Свинско печено с уиски и нар

Кухня
09:49 - 16 Май 2022
3961
Свинско печено с уиски и нар

Продукти

2 кг цяло парче свинско месо

1 с.л. кафява захар

1-2 с.л. зехтин или олио

1 с.л. горчица

1 кафена чашка уиски

1 ч.л. карамфилчета

сол

1-2 нара

 

Приготвяне

 Месото се натрива със сол и зехтин или олио. Слага се в тава, която се покрива плътно с алуминиево фолио.

Пече се на бавен огън във фурната.

Горчицата, захарта и половината уиски се смесват.

Когато месото е почти готово, се полива със соса и отново се покрива с фолио.

Пече се още малко, маха се фолиото, полива се с останалото уиски, набожда се с карамфилчета и се запича открито за кратко до зачервяване.

Гарнира се със зърната нар и прясна билка по избор.