Свинско печено с уиски и нар
Кухня
09:49 - 16 Май 2022
3961
Продукти
2 кг цяло парче свинско месо
1 с.л. кафява захар
1-2 с.л. зехтин или олио
1 с.л. горчица
1 кафена чашка уиски
1 ч.л. карамфилчета
сол
1-2 нара
Приготвяне
Месото се натрива със сол и зехтин или олио. Слага се в тава, която се покрива плътно с алуминиево фолио.
Пече се на бавен огън във фурната.
Горчицата, захарта и половината уиски се смесват.
Когато месото е почти готово, се полива със соса и отново се покрива с фолио.
Пече се още малко, маха се фолиото, полива се с останалото уиски, набожда се с карамфилчета и се запича открито за кратко до зачервяване.
Гарнира се със зърната нар и прясна билка по избор.