Сьомга върху лайм с пресни билки (и сос тартар)

за 4 порции, 45 мин

Кухня
09:44 - 09 Октомври 2022
3009
Сьомга върху лайм с пресни билки (и сос тартар)

Продукти

800 г филе сьомга без кожа

3 лайма или 2 лимона

2 шепи микс от пресни билки по избор на едро

сол

 

Приготвяне

Изцежда се сокът на 1 лайм, останалите се нарязват на кръгчета.

Сьомгата се посолява и се полива с лайм сока. Поставя се на хартия за печене върху легло от кръгчетата лайм и се опакова.

Пече се в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор 200 градуса) около 30 мин.

Разпечатва се отгоре и се поръсва с пресните билки.

Поднася се със сос тартарразбъркани майонеза, кисело мляко и горчица с кисели краставички или пресни билка по избор – например копър.