Сьомга върху лайм с пресни билки (и сос тартар)
за 4 порции, 45 мин
Кухня
09:44 - 09 Октомври 2022
3009
Продукти
800 г филе сьомга без кожа
3 лайма или 2 лимона
2 шепи микс от пресни билки по избор на едро
сол
Приготвяне
Изцежда се сокът на 1 лайм, останалите се нарязват на кръгчета.
Сьомгата се посолява и се полива с лайм сока. Поставя се на хартия за печене върху легло от кръгчетата лайм и се опакова.
Пече се в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор 200 градуса) около 30 мин.
Разпечатва се отгоре и се поръсва с пресните билки.
Поднася се със сос тартар – разбъркани майонеза, кисело мляко и горчица с кисели краставички или пресни билка по избор – например копър.