Талятели с цвекло и билково крем сирене
за 4 порции, 45 мин
Кухня
12:22 - 20 Януари 2022
1631
Продукти
7 с.л. крем сирене с билки
450 г талятели или друга паста по избир
1 главичка шалот или друг по-дребен лук
450 г червено цвекло
1 с.л. зехтин
100 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. ябълков оцет
Приготвяне
Талятелите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода.
Червеното цвекло се обелва и се нарязва на дребно – може да се настърже едро.
Загрява се зехтинът и се запържва обеленият и наситнен. Добавя се цвеклото и се запържва още малко.
Сипва се бульонът и се оставя да заври. Подправя се с оцет, сол и черен пипер.
Готви се под капак на слаб огън около 25 мин. Смесва се с билковото крем сирене.
Внимателно се смесват отцедените талятели с цвекловия сос.