Талятели с цвекло и билково крем сирене

за 4 порции, 45 мин

Кухня
12:22 - 20 Януари 2022
1631
Талятели с цвекло и билково крем сирене

Продукти

7 с.л. крем сирене с билки

450 г талятели или друга паста по избир

1 главичка шалот или друг по-дребен лук

450 г червено цвекло

1 с.л. зехтин

100 мл зеленчуков бульон

сол и черен пипер на вкус

1 с.л. ябълков оцет

 

Приготвяне

Талятелите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода.

Червеното цвекло се обелва и се нарязва на дребно – може да се настърже едро.

Загрява се зехтинът и се запържва обеленият и наситнен. Добавя се цвеклото и се запържва още малко.

Сипва се бульонът и се оставя да заври. Подправя се с оцет, сол и черен пипер.

Готви се под капак на слаб огън около 25 мин. Смесва се с билковото крем сирене.

Внимателно се смесват отцедените талятели с цвекловия сос.