Телешки бургери с бекон и кисело зеле
за 2 броя, 30 мин
Продукти
250 г мляно телешко/говеждо или друга кайма по избор
3 кисели краставички
2 листа кисело зеле
сол
½ ч.л. червен пипер
4 тънки филийки пушен бекон
2 с.л. зехтин или олио
4 филии тъмен хляб
2 с.л. кетчуп
чушки
2 ч.л. горчица
Приготвяне
Киселите краставички се нарязват на ленти по дължина.
Мляното телешко се смесва с червения пипер и сол и се оформят 2 плоски овални кюфтета.
Беконът се запържва на сух тиган до златисто хрупкаво. Отцежда се върху кухненска хартия.
В тигана от пърженето на бекона се сипва зехтинът или олиото и се изпържват кюфтетата на средна до висока температура от всяка страна 2-3 мин.
Филиите хляб се намазват с кетчупа. 2 от филиите се намазват и с горчица, покриват се с листата кисело зеле, киселите краставички и бекона.
Поставят се кюфтетата отгоре и се захлупват с другите 2 филии хляб.