Телешки гулаш с картофи и зеле

за 6 порции, 35 мин + варенето

Кухня
13:49 - 13 Януари 2025
684
Телешки гулаш с картофи и зеле

Продукти

600 г говеждо/телешко месо на хапки

2 глави лук

400 г картофи

2 моркова

250 г бяло зеле

2 с.л. олио или зехтин

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. кимион

1 ч.л. суха мащерка

600 мл телешки бульон

сол и черен пипер

3-4 стръка магданоз

 

Приготвяне

Обелените лук, картофи и морковите се нарязват на парчета. Зелето се нарязва на ивици.

Загрява се 1 с.л. олио или зехтин. Месото се запържва на няколко порции по около 3 мин. Изважда се и се оставя настрана.

Прибавя се останалата мазнина и се запържват заедно лукът, морковите и картофите на средна температура 3 мин. Подправя се с червения пипер, кимиона и мащерката.

Връща се месото и се сипва бульонът. Добавя се зелето и се подправя със сол и черен пипер. Готви се на тих огън около 1 ч. и 30 мин., като се разбърква от време на време.

Поръсва се с магданоза.