Телешки гулаш с картофи и зеле
за 6 порции, 35 мин + варенето
Продукти
600 г говеждо/телешко месо на хапки
2 глави лук
400 г картофи
2 моркова
250 г бяло зеле
2 с.л. олио или зехтин
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. кимион
1 ч.л. суха мащерка
600 мл телешки бульон
сол и черен пипер
3-4 стръка магданоз
Приготвяне
Обелените лук, картофи и морковите се нарязват на парчета. Зелето се нарязва на ивици.
Загрява се 1 с.л. олио или зехтин. Месото се запържва на няколко порции по около 3 мин. Изважда се и се оставя настрана.
Прибавя се останалата мазнина и се запържват заедно лукът, морковите и картофите на средна температура 3 мин. Подправя се с червения пипер, кимиона и мащерката.
Връща се месото и се сипва бульонът. Добавя се зелето и се подправя със сол и черен пипер. Готви се на тих огън около 1 ч. и 30 мин., като се разбърква от време на време.
Поръсва се с магданоза.