Телешки шишчета с китайско зеле

за 2 порции, 40 мин

Кухня
11:21 - 09 Март 2024
1924
Телешки шишчета с китайско зеле

Продукти

2 телешки пържоло без кост по около 150 г

5 с.л. соев сос

1 с.л. сок от лайм или лимон

½ ч.л. едър лют или сладък червен пипер

250 г моркови

½ глава китайско зеле - около 250 г

3 с.л. олио

2 с.л. печени фъстъци

6 стръка кориандър или магданоз

 

Приготвяне

Телешкото се нарязва по дължина на ленти. Всяка лента се нанизва вълообразно на шишче.

Смесват се соевият сос, лайм сокът и червеният пипер. Заливат се шишчетата и се оставят да се мариноват на стайна температура 30 мин.

Обелените моркови се нарязват на тънки пръчица с дължина около 4 см. Китайското зеле се нарязва на тънки ивици.

Загряват се 2 с.л. олио и се изпържват шишчетата по 2 мин. от всяка страна, изваждат се, увиват се в алуминиево фолио и се оставят на топло.

Добавя се останалото олио и се запържват морковите 2 мин. с разбъркване на висока температура. Прибавя се китайското зеле и се пържи още 1 мин. Деглазира се с маринатата на шишчетата и 5 с.л. вода, като се оставя да заври. Връщат се шишчетата.

Поръсва се с едро нарязаните фъстъци и наситнения кориандър.