Тортиля на скара с тиквички , картофи и сирене
за 6 броя, 65 мин
Продукти
450 г тиквички
450 г картофи
2 скилидки чесън
1 лимон
6 с.л. кисело мляко
сол и черен пипер
2 с.л. зехтин или олио
6 питки тортиля около 20 см диаметър (може да се заменят с дюнер питки)
6 с.л. маслинова паста
150 г бяло саламурено сирене
4 клонки риган
Приготвяне
Картофите се обелват, нарязват се на малки парчета и се сваряват в подсолена вода за около 20 мин.
Обеленият чесън се наситнява. Кората на лимона се обелва тънко и се нарязва на фини ленти.
Смесват се отцедените картофи с лимоновата кора, чесъна и киселото мляко. Подправя се със сол, черен пипер и малко лимонов сок.
Тиквичките се нарязват леко косо на кръгчета и се намазват с половината зехтин. Пекат се на гореща скара или оребрен тиган от всяка страна 2 мин. и се посоляват.
Тортиля питките се намазват с маслиновата паста. Разстила се картофеното пюре, подреждат се тиквичките и се поръсват с натрошеното сирене.
Пекат се на скара или оребрен тиган върху намаслено алуминиево фолио 4-5 мин. Поръсват се с риган.