Три вида месо със зеле, картофи и моркови
за 6 порции, 120 мин
Продукти
По 200 г три вида месо - свинско, телешко, агнешко, заешко, пилешко, пуешко
400 г картофи
5 едри моркова
5 глави лук
2-3 скилидки чесън
1/2 глава прясно зеле, вид по избор - бяло, червено, савойско, кейл (листно зеле)
сол и черен пипер
2 клонки мащерка
2 клонки розмарин
2 стръкчета майорана
2 с.л. олио или зехтин
700 мл зеленчуков бульон
Приготвяне
Обелените картофи и моркови се нарязват на парченца, лукът и чесънът на тънки филийки. Зелето се нарязва на широки ленти.
Месото се нарязват на хапки около 2 см, поръсва се със сол и черен пипер. Запържва се на порции в загрятото олио или зехтин до златисто.
Добавят се зеленчуците, подправя се със сол и черен пипер и се разбърква на котлона.
Слагат се клонките мащерката, розмарин и майорана. Сипва се бульонът и се оставя да заври.
Задушава се под капак във фурна, загрята на 175 градуса (с вентилатор 150 градуса) 90 мин.