Три вида месо със зеле, картофи и моркови

за 6 порции, 120 мин

Кухня
09:23 - 09 Юли 2022
4655
Три вида месо със зеле, картофи и моркови

Продукти

По 200 г три вида месо - свинско, телешко, агнешко, заешко, пилешко, пуешко

400 г картофи

5 едри моркова

5 глави лук

2-3 скилидки чесън

1/2 глава прясно зеле, вид по избор - бяло, червено, савойско, кейл (листно зеле)

сол и черен пипер

2 клонки мащерка

2 клонки розмарин

2 стръкчета майорана

2 с.л. олио или зехтин

700 мл зеленчуков бульон

 

Приготвяне

Обелените картофи и моркови се нарязват на парченца, лукът и чесънът на тънки филийки. Зелето се нарязва на широки ленти.

Месото се нарязват на хапки около 2 см, поръсва се със сол и черен пипер. Запържва се на порции в загрятото олио или зехтин до златисто.

Добавят се зеленчуците, подправя се със сол и черен пипер и се разбърква на котлона.

Слагат се клонките мащерката, розмарин и майорана. Сипва се бульонът и се оставя да заври.

Задушава се под капак във фурна, загрята на 175 градуса (с вентилатор 150 градуса) 90 мин.