Ябълков мус с лимон и канела
за 4 порции, 35 мин
Кухня
09:36 - 03 Януари 2022
3419
Продукти
2 кг ябълки
2 с.л. захар
250 мл ябълков сок
канела на прах и лимонов сок на вкус
Приготвяне
Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.
Захарта се карамелизира за около 2 мин.
Добавят се ябълките и се разбърква на слаб огън, докато захарта се отдели от дъното.
Сипва се ябълковият сок и се готви под капак докато омекнат. Пасира се или се намачква.
Ароматизира се с лимонов сок и канела.
За по-интензивен аромат ябълковият мус може да се ароматизира и със счукан карамфил и други подправки – кардамон, анасон.