Ябълков мус с лимон и канела

за 4 порции, 35 мин

Кухня
09:36 - 03 Януари 2022
3419
Ябълков мус с лимон и канела

Продукти

2 кг ябълки

2 с.л. захар

250 мл ябълков сок

канела на прах и лимонов сок на вкус

 

Приготвяне

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.

Захарта се карамелизира за около 2 мин.

Добавят се ябълките и се разбърква на слаб огън, докато захарта се отдели от дъното.

Сипва се ябълковият сок и се готви под капак докато омекнат. Пасира се или се намачква.

Ароматизира се с лимонов сок и канела.

За по-интензивен аромат ябълковият мус може да се ароматизира и със счукан карамфил и други подправки – кардамон, анасон.