Ябълкови палачинки с мента
за 4 порции, 45 мин
Кухня
13:51 - 13 Януари 2025
766
Продукти
220 г пълнозърнесто брашно от лимец или друго по избор
1 с.л. мед
2 яйца
500 мл прясно мляко
2 ябълки
2 с.л. масло или олио
2 клонки мента
Приготвяне
Разбърква се палачинково тесто от брашното, яйцата, меда и прясното мляко. Оставя се да отпочине около 20 мин.
Ябълките се обелват, изчиства се семето и се нарязват на шайби с дебелина около 1 см.
Намазва се тиган с малко масло или олио. Слага се в средата филийка ябълка. Сипва се 1 черпак тесто и се разпределя равномерно в целия тиган. Изпържва се за 2 мин. на средна температура от двете страни.
Изпържват се по същия начин останалите ябълкови палачинки. Държат се на топло една върху друга в загрята на 70 градуса фурна.
Поднасят се поръсени с листенцата мента.