Ябълкови палачинки с мента

за 4 порции, 45 мин

Кухня
13:51 - 13 Януари 2025
766
Ябълкови палачинки с мента

Продукти

220 г пълнозърнесто брашно от лимец или друго по избор

1 с.л. мед

2 яйца
500 мл прясно мляко

2 ябълки

2 с.л. масло или олио

2 клонки мента

 

Приготвяне

Разбърква се палачинково тесто от брашното, яйцата, меда и прясното мляко. Оставя се да отпочине около 20 мин.

Ябълките се обелват, изчиства се семето и се нарязват на шайби с дебелина около 1 см.

Намазва се тиган с малко масло или олио. Слага се в средата филийка ябълка. Сипва се 1 черпак тесто и се разпределя равномерно в целия тиган. Изпържва се за 2 мин. на средна температура от двете страни.

Изпържват се по същия начин останалите ябълкови палачинки. Държат се на топло една върху друга в загрята на 70 градуса фурна.

Поднасят се поръсени с листенцата мента.