Ягодово нежно сладко с портокал (СТЪПКА ПО СТЪПКА)
за 4 бурканчета по 400 мл
Кухня
10:08 - 27 Юни 2022
5539
Продукти
750 г ягоди, 2 големи портокала - около 500 г, 500 г желираща захар, 50 мл портокалов ликьор или гренадин (може просто сок от нар).
Приготвяне
1
Почистените ягоди се намачкват.
2
Портокалите се обелват с нож до плодовата маса.
3
Изваждат се филенцата от ципите.
4
Ягодите и парченцата портокал се разбъркват в тенджера с желиращата захар.
5
Оставя се да заври, като се разбърква непрекъснато. Вари се 4 мин. като често се разбърква.
6
Добавя се портокаловият ликьор или гренадинът и се вари още 30 сек.
7
Горещото сладко се разпределя в идеално чистите и сухи бурканчета и се затварят плътно. Обръщат се върху капачките за 5 мин.