Заради предателство: Социалисти масово напускат БСП

Тази БСП днес не е нашата партия. Тази БСП е на мафията и олигарсите, жалват се разочарованите

Политика
15:40 - 18 Октомври 2024
5037
Заради предателство: Социалисти масово напускат БСП

"Пролетарии от всички страни, съединявайте се!", гласеше преди години популярният комунистически лозунг. Днес обаче блгарските социалисти, вместо да се обединяват, се спасяват от потъващия кораб на столетницата, кой както може. Така социалисти от цялата страна, основни структури, председатели на общински съвети, младежки лидери, дългогодишни и знакови имена на БСП напускат червената партия.

Те обясняват, че са отвратени от процесите в нея и по думите им – от предателството, извършено спрямо редовите членове, принципите и работата им години наред, пише "Факти". „Начело на БСП застанаха хора, които твърдят, че са социалисти и защитници на онеправданите, на левите хора,

а в същото време въртят милиони от обществени поръчки или пък трупат лихви на гърба на нуждаещите се. Застанаха хора, които се обявяват за борци срещу корупцията, а участват в нейни схеми. Застанаха хора, които продадоха партията на чужда воля, изгодна единствено за постовете им. Тази БСП днес не е нашата партия. Тази БСП е на олигарсите“, заявяват в мотивите си напускащите.

А те са 25 човека от София, район "Оборище", начело с председателя Валери Костов. Партията напусна и дългогодишният председател и настоящ депутат Михаил Ставрев.

Зам.-председателят Мая Александрова и още 12 души, членове на партийната организация в София, район „Люлин“, също казват сбогом на БСП. Напуска и председателят на Младежкото обединение в района Атанас Щилянов.

„Тази БСП днес не е моята партия. Тази БСП е на олигархията, задкулисието, мафията. Превърнаха БСП в партия, която се използва само за лично облагодетелстване, на гърба на обикновените социалисти. Напускам и казвам: нито глас за мафията“, написа в профила си в социалните мрежи Мая Александрова.

Община Севлиево: Общинският председател Станимир Стойчев: „Търпението ми се изчерпа! Напускам, за да остана верен на принципите си! Достатъчно компромиси направих. Моята партия мисли за хората, защитава бедните и онеправданите, помага на работещите, мисли за младите, защитава семействата. Тази БСП, днес, се ръководи единствено от личните и бизнес интереси на „новите лидери“. Отказвам да работя за хора и с хора които умишлено нарушават устава с цел лична облага а в същото време гръмко декларират, че ще работят за благото на обществото“, написа в профила си в социалните мрежи Станимир Стойчев. По-рано напусна и председателят на младежката организация в града Петър Коев.

Община Горна Малина: Общинският председател Цветодара Найденова и още 6-ма души, членове на организацията в общината напускат БСП, заявявайки категоричното си несъгласие с действията на временното ръководство.

Община Нова Загора: Васил Стоянов, член на областното и общинско ръководство и 7 души, членове на местната партийна структура. „Отказвам да бъда в партия, която е превзета от мафията. Отказвам да бъда част от партия, чието ръководство е жалка имитация на псевдо-социалисти. Нито глас за мафията на предстоящите избори“, посочва в своя позиция Стоянов.

В Ловеч: Напуска Павел Георгиев, член на Младежкото обединение на БСП.

Община Мирково: Още един активен млад социалист напусна, несъгласен с „преврата в БСП“ – Даниел Богданов. Стрелча: С огорчение заяви, че се оттегля и Мария Динкова, дългогодишен социалист.