Желе от диня с портокал и билка
за 4 бурканчета
Кухня
07:46 - 04 Октомври 2022
3362
Продукти
600 г диня без кората
1 портокал
400 г желираща захар
1 пак. лимонова киселина
Приготвяне
Динята се почиства от семките, пасира се и се прецежда – да се получи около 400 мл сок.
Смесва се с изцедения портокалов сок и се долива вода до 750 мл общо течност.
Добавя се лимоновата киселина, смесена с 2 с.л. захар.
Оставя се да кипне и се прибавя останалата захар с разбъркване. Ври 1-2 мин. Може да се ароматизира с билка – лавандула, маточина, розмарин.
Сипва се в бурканчета и се затварят плътно. Обръщат се върху капачките за 15 мин.