Бананови палачинки "Ямайка"
за 4 порции, 30 мин
Продукти
3 банана – може и по-меки и леко потъмнели
1 яйце
100 г кафява захар
1 ч.л. ванилов екстрат или 1 пак. ванилова захар
½ ч.л. канела на прах
1 щипка индийско орехче
1 щипка сол
200 г брашно
1 с.л. бакпулвер
200 мл прясно мляко
масло за пържене
За гарниране: 2 банана, 80 г захар, 1 ч.л. канела на прах
Приготвяне
Обелените 3 банана се намачкват с вилица.
Отделно се разбива яйцето с кафявата захар, ванилията, канелата и индийското орехче. Смесва се с бананите и се разбърква на гладка каша.
Брашното с бакпулвера и се добавя и се разбърква.
Прибавя се прясното мляко постепенно с бъркане до гладко тесто за палачинки.
Пържат се от двете страни малки палачинки с диаметър 4-5 см в намазан с масло тиган.
Поръсват се горещи с разбърканата захар с канелата. Гарнира се с шайби банан.
В тестото може да се добави какао на вкус за шоко бананови палачинки.