Бананови палачинки "Ямайка"

за 4 порции, 30 мин

Кухня
07:46 - 29 Март 2022
2896
Бананови палачинки "Ямайка"

Продукти

3 банана – може и по-меки и леко потъмнели

1 яйце

100 г кафява захар

1 ч.л. ванилов екстрат или 1 пак. ванилова захар

½ ч.л. канела на прах

1 щипка индийско орехче

1 щипка сол

200 г брашно

1 с.л. бакпулвер

200 мл прясно мляко

масло за пържене

За гарниране: 2 банана, 80 г захар, 1 ч.л. канела на прах

 

Приготвяне

Обелените 3 банана се намачкват с вилица.

Отделно се разбива яйцето с кафявата захар, ванилията, канелата и индийското орехче. Смесва се с бананите и се разбърква на гладка каша.

Брашното с бакпулвера и се добавя и се разбърква.

Прибавя се прясното мляко постепенно с бъркане до гладко тесто за палачинки.

Пържат се от двете страни малки палачинки с диаметър 4-5 см в намазан с масло тиган.

Поръсват се горещи с разбърканата захар с канелата. Гарнира се с шайби банан.

В тестото може да се добави какао на вкус за шоко бананови палачинки.