Банички с рикота и доматено песто (+ мащерка)

за 8 броя, 30 мин

Кухня
13:12 - 31 Юли 2023
3401
Банички с рикота и доматено песто (+ мащерка)

Продукти

250 г рикота (може и с извара или натрошено бяло сирене, с настъргано жълто сирене)

6 фини кори за баница

6 клонки мащерка

60 г доматено песто или доматен сос

зехтин или олио

 

Приготвяне

Мащерката се наситнява и се разбърква с рикотата.

3 кори за баница се подреждат една върху друга, като се намазват със зехтин или олио без горната. Разрязва се на 4 квадрата.

Намазват се с половината рикота и половината доматено песто. Навиват се на рулца, като се подгъват леко краищата да се затворят от двете страни.

По същия начин се обработват и другите 3 кори.

Баничките се пекат в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 15-20 мин. до златисто кафяво.