Бонбонена тиква с орехи (с маршмелоу)

за 4 порции, 50 мин

Кухня
11:31 - 16 Януари 2023
2100
Бонбонена тиква с орехи (с маршмелоу)

Продукти

700 г обелена и изчистена тиква

100 мл бяло вино

100 мл ябълков сок

40 г твърдо масло

2 с.л. захар

200 г маршмелоу – меки захарни бонбони, има ги навсякъде в магазините

6 с.л. нарязани орехи

 

Приготвяне

Тиквата се нарязва на резени и се подреждат в тавичка.

Залива се с бялото вино и ябълковия сок.

Покрива се с маслото на люспи и се поръсва със захарта.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.

Бонбоните маршмелоу се нарязват едро и се поръсват върху тиквата. Запича се още малко до златисто кафява коричка и разтопяване на бонбоните.

Орехите се запичат на сух тиган. Може да се карамелизират като се поръси малко захар. С ядките се гарнира готовата тиква.