Бонбонена тиква с орехи (с маршмелоу)
за 4 порции, 50 мин
Кухня
11:31 - 16 Януари 2023
2280
Продукти
700 г обелена и изчистена тиква
100 мл бяло вино
100 мл ябълков сок
40 г твърдо масло
2 с.л. захар
200 г маршмелоу – меки захарни бонбони, има ги навсякъде в магазините
6 с.л. нарязани орехи
Приготвяне
Тиквата се нарязва на резени и се подреждат в тавичка.
Залива се с бялото вино и ябълковия сок.
Покрива се с маслото на люспи и се поръсва със захарта.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.
Бонбоните маршмелоу се нарязват едро и се поръсват върху тиквата. Запича се още малко до златисто кафява коричка и разтопяване на бонбоните.
Орехите се запичат на сух тиган. Може да се карамелизират като се поръси малко захар. С ядките се гарнира готовата тиква.