Бургер с омлет
за 1 брой, 15 мин
Продукти
½ малка тиквичка – около 70 г
1-2 стръка магданоз
1 филийка варено-пушено пуешко или друго пушено филе – около 25 г
1 яйце
1 с.л. прясно мляко
сол и черен пипер
1 с.л. олио или зехтин
1 бургер питка
1 с.л. крем сирене с билки
1 лист зелена салата
1 малък домат
Приготвяне
Тиквичката се настъргва. Магданозът се наситнява. Пуешкото месо се нарязва на ивици.
Яйцето се разбива с вилица с прясното мляко, сол и черен пипер. Прибавят се тиквичката, магданозът и пуешкото и се разбърква.
Загрява се олиото, изсипва се сместа и се изпържва омлет на ниска температура за 2-3 мин. от едната страна. Обръща се и се запържва още 1 мин.
Питката се разполовява напречно. Намазват се двете части с билковото крем сирене. Слага се зелената салата върху долната част.
Поставя се омлетът като се сгъва.
Гарнира се с резенчета домат и се захлупва с горната част на хлебчето.