Чипс от пащърнак с чесън и риган

за 4 порции, 35 мин

Кухня
08:38 - 09 Февруари 2023
2980
Чипс от пащърнак с чесън и риган

Продукти

1 кг пащърнак

½ ч.л. счукан чесън или сух на гранули

1 с.л. едра сол

1 клонка риган

олио или зехтин за пържене

 

Приготвяне

Пащърнакът се обелва и се нарязва на пръчици или кръгчета.

Изплаква се със студена вода и се подсушава.

Смесва се с чесъна и едрата сол. Добавя се наситненият риган и се разбърква.

Загрява се мазнината. Пащърнакът се пържи на порции - всяка около 5 мин. до леко пожълтяване. Изважда се с решетеста лъжица.

Мазнината се загрява силно. Пащърнакът се пържи отново на порци за по 2 мин. до златисто кафяво.

Отцежда се върху кухненска хартия. Поръсва се с още малко едра сол.

Чипсът от пащърнак може да се приготви и в силно загрята фурна, като се разстеле в голяма тава върху хартия за печене и се полее с малко зехтин или олио.