Чипс от пащърнак с чесън и риган
за 4 порции, 35 мин
Кухня
08:38 - 09 Февруари 2023
3341
Продукти
1 кг пащърнак
½ ч.л. счукан чесън или сух на гранули
1 с.л. едра сол
1 клонка риган
олио или зехтин за пържене
Приготвяне
Пащърнакът се обелва и се нарязва на пръчици или кръгчета.
Изплаква се със студена вода и се подсушава.
Смесва се с чесъна и едрата сол. Добавя се наситненият риган и се разбърква.
Загрява се мазнината. Пащърнакът се пържи на порции - всяка около 5 мин. до леко пожълтяване. Изважда се с решетеста лъжица.
Мазнината се загрява силно. Пащърнакът се пържи отново на порци за по 2 мин. до златисто кафяво.
Отцежда се върху кухненска хартия. Поръсва се с още малко едра сол.
Чипсът от пащърнак може да се приготви и в силно загрята фурна, като се разстеле в голяма тава върху хартия за печене и се полее с малко зехтин или олио.